De geschiedenis van de Japanse Candles methode - Japansecandlespuntnl

Ga naar de inhoud

De geschiedenis van de Japanse Candles methode

Geschiedenis van de Japanse Candles

In het E-boek hebben we ook een stukje geschiedenis van de Japanse Candles verwerkt. Japanse Candles bestaan al eeuwen in Japan, maar zijn pas in de jaren tachtig van de twintigste eeuw naar het Westen gekomen. Dit is te danken aan dhr. Nison.

Vooral het stukje geschiedenis in Japan is erg interessant. Het verklaart namelijk ook enkele namen van de patronen. Ik raad u dus aan het E-boek (gratis) aan te vragen.


Japanse Candles kwamen in de jaren negentig in Nederland. Veel professionele analisten wilden er aanvankelijk niet mee werken, omdat ze geleerd hadden te werken met barcharts. Dat gaf dus ruimte aan (toen nog) jonge honden zoals Matthijs de Zwart en Tom Lassing om zich er op uit te leven.

Tom Lassing schreef eind jaren negentig een eerste versie van het Japanse Candles Eboek en besloot in 2001 de vervolgversie voortaan via www.beursbox.nl en www.japansecandles.nl gratis voor iedereen beschikbaar te stellen.


In het kort:

Japan
Het was een analyse methode van een Japanse generaal die ermee zijn vijanden wist te verslaan. Nadat de oorlogen gewonnen waren, ging hij de handel is en daar bleek deze methode ook te werken. Meer info in het E-boek!

Nick Nison
Is de Amerikaan die de methode in Japan ontdekte. Als belegger die in 1987 begon was het indertijd voor mij een heel recente "ontdekking". Ik was nog opgeleid met de bartcharts en veel van mijn toenmalige oudere collega's moesten niets hebben van die nieuwigheid. Nu zijn de Japanse Candles min of meer de standaard en val je op als je iets anders gebruikt.

Japanse Candles in Nederland
Ik was één van de analisten die er veel aan heeft gedaan om de Japanse Candles in Nederland gemeengoed te laten worden. Het E-boekje is letterlijk honderdduizenden keren gedownload. Achteraf bezien had ik er wat geld voor moeten vragen. Ik zou er mogelijk op binnengelopen zijn. Nu heb ik het gratis weggegeven en met mij ging het ook niet slecht. Wie goed doet, goed ontmoet.
Contact
Japanse Candles / Pro Gain B.V.
Sint Oedenrodesweg 41
5681 PH BEST, Nederland
+31(0)629067997
tom@lassing.nl
KvK: 17254080
Terug naar de inhoud