Hammer bullish Japanse Candles patroon - Japansecandlespuntnl

Ga naar de inhoud

Hammer bullish Japanse Candles patroon

Patronen (Bullish)

                                   
Hammer (Bullish)
Hammer Bullish
Patroon: Trendomkeer
Trend: Bullish
Betrouwbaarheid: Laag tot Middelmatig
Frequentie: Hoog
Hoe te herkennen:
   
Een kleine real body aan de onderzijde van de tradingrange.
Lower shadow zeker twee keer zo lang als de real body. De kleur van de body maakt overigens niets uit.
Geen (of vrijwel geen) upper shadow.

Wat houdt het in:

Er is in de downtrend een scherpe sell off in de eerste openingsuren van de beurs. Echter later in de dag zien we de markt klimmen naar zo'n beetje het hoogste punt van de dag. Dit laat zien dat de kracht van het slechte sentiment aan het verzwakken is, zeker als de real body wit is. (slot is hoger dan openingskoers). Daar de betrouwbaarheid van alleen de hamer (hammer) laag is kan een trendomkeer bevestigd worden door een hogere opening en vervolgens een hogere sluiting op de volgende beursdag. Als de open en close aan elkaar gelijk zijn is de indicator een Dragonfly Doji. De Dragonfly Doji heeft een hogere betrouwbaarheid dan de hammer.  

Wat achtergrond info:

Het Japanse woord voor dit patroon is takuri hetgeen zoiets betekend als "De diepte uitproberen door te voelen naar de bodem". Hetgeen natuurlijk een prima omschrijving van dit patroon is vanwege de lange lower shadow. In wezen is een Hammer een Umbrella Line patroon. Zo genoemd omdat het zo lijkt op een paraplu. In dit geval, omdat de Umbrella na een daling komt is het een positief teken. Zou deze na een stijging zijn gekomen, dan heet het een Hanging Man. Die naam zegt genoeg.

Op deze pagina treft u een visie over Japanse Candlestick Analyse aan. Geenszins willen we hiermee een mening als "waar" of onwaar" aangeven. Geen enkele methode is feilloos.

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de Beursbox nieuwsbrief treft u vrijwel dagelijkse de meest recente analyses aan.
Contact
Japanse Candles / Pro Gain B.V.
Sint Oedenrodesweg 41
5681 PH BEST, Nederland
+31(0)629067997
tom@lassing.nl
KvK: 17254080
Terug naar de inhoud